Ifølge Erling Ekegren har Vesterbro Lokaludvalg afholdt borgerne fra at ønske nye boliger ved Otto Busses Vej.
Ifølge Erling Ekegren har Vesterbro Lokaludvalg afholdt borgerne fra at ønske nye boliger ved Otto Busses Vej. - Foto: Torben Huss/Ritzau Scanpix

DEBAT: Vesterbro Lokaludvalg på afveje

Vesterbro Lokaludvalg har i et høringssvar om Københavns Kommuneplan 2019 misbrugt sit nyetablerede elektroniske borgerpanel.

Københavns Kommunes politikere skal i den nærmeste fremtid vedtage en plan for de næste fire års udvikling af byen. Det sker med vedtagelsen af Kommuneplan 2019.

I den forbindelse har kommunen udarbejdet et oplæg og opfordret borgere og organisationer om at komme med forslag og kommentarer til kommunens oplæg.

Vesterbro Lokaludvalg har afgivet et omfattende høringssvar om byens generelle udvikling og specifikt om Vesterbro.

Afsnittet om byens generelle udvikling er afbalanceret med opbakning til en grøn, social, mangfoldig og bæredygtig udvikling med plads til arbejdspladser, som ikke er kontorer, nye billige boliger, skæve boliger, mindre boliger og alternative boligformer som for eksempel bofælleskaber.

Men de nye billige og alternative boliger skal i Lokaludvalgets øjne under ingen omstændigheder ligge på området ved Otto Busses Vej.

Lokaludvalget henviser til sit elektronske borgerpanel, som er blevet spurgt om ønskerne for kommuneplanen og herunder især om området ved Otto Busses Vej.

Næsten 1000 borgere på Vesterbro har besvaret spørgsmålene, som var af den type, hvor borgeren skulle sætte kryds ud for lokaludvalgets ønsker.

For Otto Busses Vej havde lokaludvalget valgt at sløjfe borgerens mulighed for at vælge boliger. Derimod var der mulighed for at afkrydse en række kultur-og fritidsaktiviteter og grønne ønsker.

På trods af dette forsøg på manipulation og udelukkelse af borgernes synspunkter om boliger har mange borgere formuleret, at de ønsker billige boliger ved Otto Busses Vej.

Dette synspunkt er dog ikke kommet med høringssvaret til kommuneplanen fra Vesterbro Lokaludvalg.

Vesterbro Lokaludvalg er med sit misbrug af borgerpanelet ude på et skråplan, og jeg vil opfordre lokaludvalget til at gøre fremtidige panelundersøgelser objektive manipulation af borgernes synspunkter.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Delehusene ved rejsegildet.

Venligbolig Plus får en pris

Sidste år fik Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral over 800 opkald om katte i nød i Københavns Kommune.

Dyretelefon får 15 opkald om dagen om dyr i nød: Det ringer vi om