Selvom FISKEN med daglig leder Ena Juhl (foto) i spidsen klarede skærene og undgik lukning, så står de nu over for nye udfordringer i form af manglende lokaler.
Selvom FISKEN med daglig leder Ena Juhl (foto) i spidsen klarede skærene og undgik lukning, så står de nu over for nye udfordringer i form af manglende lokaler. - Foto: René Mølskov

DEBAT: FISKEN fik lov at overleve ind i 2020

Af: Christopher Røhl Andersen, beskæftigelses- og integrationsordfører for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen

Det stod til at blive en kedelig start på det nye årti for Foreningen FISKEN med base på Vesterbro, da en fond valgte at trække deres støtte. Lige inden jul lykkedes det dog at samle et enigt beskæftigelses- og integrationsudvalg om et radikalt initiativ, der sikrer driften for 2020. Og det glæder mig.

Foreningen har vist rigtigt gode resultater med at hjælpe unge med at finde et fritidsjob. Ikke mindst unge med etnisk minoritetsbaggrund og kriminalitetstruede unge. Sidste år hjalp foreningen 105 unge mellem 13-24 år til et fritidsjob.

FISKEN blev reddet ved at omprioritere penge fra indsatser med en mindre effekt til FISKENs indsatser. For når vi sætter integrationstiltag i søen, skal vi satse på de tiltag, der virker. Og vi ved fra undersøgelser, at det har en positiv effekt at få et fritidsjob. Det gør en kæmpe forskel for integrationen af unge i samfundet at opleve at få ansvar og succes i et fritidsjob.

Vi skal heller ikke være bange for en gang i mellem at indrømme, at de civile aktører kan noget, som vi ikke kan fra kommunens side. FISKEN er et rigtigt godt eksempel på en civil organisation, der viser gode resultater, og derfor ville det have været en skam at tabe den vigtige indsats på gulvet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Trafikken er kaotisk på Saxtorphsvej om morgenen. Det så teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) med egne øjne, da de gæstede villavejen med de mange daginstitutioner en tidlig mandag morgen.

Borgmestre på besøg: »Det må være frustrerende at bo i et trafikalt kaos«

Det førte til en række sigtelser, da Københavns Politi i sidste uge lavede en større færdselsindsats på nogle af skolevejene på Nørrebro.

Flere sigtede efter stor færdselsindsats på Nørrebros skoleveje