Der går sandsynligvis ikke lang tid, før øldrikkerne skal forlade lommeparken og indtage Enghave Plads som før metrobyggeriet. Er pladsen stadig rummelig? FOTO: René Mølskov
Der går sandsynligvis ikke lang tid, før øldrikkerne skal forlade lommeparken og indtage Enghave Plads som før metrobyggeriet. Er pladsen stadig rummelig? FOTO: René Mølskov

LEDER: Kan Enghave Plads stadig rumme alle på Vesterbro?

Efter 10 år er Enghave Plads igen blevet åbnet for offentligheden efter at have ligget hen som en byggeplads for Metroen.

Den nye plads har fået masser af ris og ros fra flere fronter. Er den smuk, indbyder den til brug og ophold, er de lange røde bænke en god idé. Alt sammen er blevet debatteret og gennemsnakket siden metroen i slutningen af sidste år.

MEN NU SKAL pladsen for alvor stå sin prøve i rummelighed. For ti år siden var der altid en håndfuld øldrikkere eller to, der var en del af gadebilledet på Enghave Plads. For at beskytte dem mod omvæltningerne som følge af metrobyggeriet hjalp Kenneth Balfelt og Vesterbro Lokaludvalg med at etablere et trygt rum til brugerne i den lille lommepark, der førhen fungerede som hundepark. Der blev opført en bænk, med en længde, der skulle gøre plads til alle. Og et læskur, der gør, at der selv i de våde, kolde vintermorgentimer sidder en enkelt eller ti og skutter sig i læ for slud og vind.

Nu skal de imidlertid ’flyttes’ tilbage til Enghave Plads.

Da pladsen åbnede rykkede en gruppe fra lommeparken der ind en dags tid. Men de rykkede hurtigt retur til læskuret.

Vesterbro Lokaludvalg har fokus på opgaven og hvis nogen kan hjælpe dem godt tilbage til Enghave Plads er de et godt bud. Men spørgsmålet er, om pladsen stadig er i stand til at rumme alle? Eller er den blevet for pæn, åben, vindblæst og flot til at huse øldrikkerne? Jeg håber, at de snart igen føler sig hjemme på Kastanjens gamle plads.

Vi ses på Vesterbro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Unge under 18 må ifølge loven ikke købe tobak. Det bliver dog langt fra altid overholdt. I finansloven er der øremærket fem millioner kroner til øget kontrol af salg til mindreårige.

Røgfri generation – for børnenes skyld

Diget ved Nordstranden i Dragør.

Digeprojekt i Dragør: Kommunen beder om viden og ideer fra borgerne