Distortion er gået helt amok, lyder det fra Finn Rudaizky (DF).
Distortion er gået helt amok, lyder det fra Finn Rudaizky (DF). - Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Falske toner og miljøsvineri

Indlægget er et udtryk for skribentens egen holdning.

Finn Rudaizky (DF), medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Det lyder ikke kønt med de mange ’falske toner’ fra Distortion, som endnu en gang har søgt om tilladelse til at afholde årets musikarrangement i København.

En musikfest til sommer, der varer over flere dage. Særligt for de unge. Distortion har suverænt udviklet sig til årets største miljøsvineri.

Spørg bare beboerne i de områder, hvor Distortion huserer. Det flyder med affald og med deltagere, som tisser uhæmmet i det åbne rum og på bygninger med en arrangør, som uden skrupler overskrider de musikale lydgrænser.

Og med Distortion, som er respektløs og afvisende over for at erstatte private borgere og private institutioners ejendom, som år efter år beviseligt har lidt store skader på grund af, at Distortion er gået helt amok.

Når det dertil kommer, at Distortion selv har oplyst, at de ikke har nok frivillige til at gennemføre arrangementet forsvarligt, og at der opsættes alt for få toiletter, så er en tilladelse til endnu et års Distortion en rigtig dårlig ide.

Borgerrepræsentationen skal torsdag 27. februar afgøre, om der skal gives grønt lys til Distortion. Og også om det nu yderligere skal tillades, at Distortion opretter musikbetalingszoner, f.eks. på Rådhuspladsen.

Det er Dansk Folkeparti imod, fordi vi mener, at musik i byens rum naturligvis skal være for alle byens borgere. Også beboerne. Jeg går ind for liv og musik i byens rum, men nu er grænsen nået for at sige ja til Distortion igen.

Jeg er rystet over, hvordan Teknik- og Miljøforvaltningen har været en mere end loyal partner til Distortion. Hensynet til Distortion har tilsyneladende været større end hensynet til byens borgere.

DF har bragt sagen i Borgerrepræsentationen, men glædeligt var det, at også konservative og Enhedslisten i Teknik- og Miljøudvalget stemte imod at give Distortion tilladelse. Mere sørgeligt var det, at socialdemokraterne bakker op om endnu et års miljøsvineri af værste skuffe.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jeanette Guarinien: Jeg tænker på det, når jeg kører forbi Krudttønden på cykel, men jeg går ikke og er bange over det. Jeg kan huske, at jeg kørte i bil fra Dronning Louises Bro den dag og havde en aftale i Viborggade. Så var der spærret en masse veje af. Jeg tjekkede derefter twitter og fik advaret hele familien mod at bevæge sig ud.

Fem år senere: Tænker du på terrorangrebet?

Mona de Souza Schmidt-Madsen (til venstre) gør Navarro klar og får en snak med Andrea Gabriella Salling, der også har sin hest stående på Raagaard. Begge er ramt af, at bus 34 ikke længere kører på Tømmerupvej.

Nedlagt busrute har trukket tæppet væk under ridepiger