I teaterforestillingen ‘Mælkebøttereglementet’ følger vi fire piger, som bor på et børnehjem.
I teaterforestillingen ‘Mælkebøttereglementet’ følger vi fire piger, som bor på et børnehjem. - Foto: Frida Gregersen

Teaterforestilling: Når barndommen bliver stjålet

PÅ TEATER ZEPPELIN. Forestilling for børn og unge handler om at klare sig på trods

TEATER: Forestillingen ‘Mælkebøttereglementet’, der er en nyskreven forestilling for børn og unge fra syv år og op, har premiere 28. september på Teater Zeppelin.

I forestillingen følger vi fire piger på et børnehjem. Her er de underlagt et strengt reglement, der dikterer en kærlighedsløs hverdag præget af frygt og straf. En hverdag, hvor der kun efterlades små sprækker til leg, barnlighed og fantasi.

Forestillingen viser, at ydre pres kan skabe splittelse og interne konflikter, men også at en fælles kamp mod uretfærdighed kan forene. Det undertrykkende reglement, som hersker på børnehjemmet, bliver til sidst redefineret af pigerne, som skriver Mælkebøttereglementet i frisættelsens navn.

Mælkebøttereglementet opstiller i børnehøjde, hvordan der er forskel på privilegier blandt børn, og den erkendelse er en vej til øget empati. Dermed har forestillingen til formål at inspirere børn og unge med spørgsmål som ’hvad er hjem?’ og ’hvordan passer vi bedst på hinanden?’.

Teatret Zeppelins kunstneriske leder Mie Brandt har i halvandet år besøgt børnehjem og udført en grundig research, som danner grundlag for forestillingen. Store dele af forestillingen, for eksempel alle replikkerne, er desuden blevet til på gulvet ved at trække på blandt andet de fire skuespilleres egne livserfaringer og minder.

Forestillingen spiller 28. september til 9. november og billetter kan købes på teaterbilletter.dk.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

EmpowR er et fællesskab for piger der går i 7. eller 8. klasse.

Girltalk, hygge og pigefællesskab

Filmen ‘The Game Changers’ vises i Vester Vov Vov 24. september.

Visning af film om veganske topatleter