Forestillingen ’ELECTRONIC’ undersøger historiens indflydelse på technomusikkens udvikling.
Forestillingen ’ELECTRONIC’ undersøger historiens indflydelse på technomusikkens udvikling. - Foto: Emilia Therese

Musikalsk forestilling: Hvordan har Trump og 9/11 påvirket technoen?

Hvordan har historiske begivenheder som 9/11, finanskrisen, #MeToo, den teknologiske udvikling og valget af Trump som USA’s præsident påvirket den musik, vi alle sammen går og lytter til i dag?

Det spørgsmål er udgangspunktet for forestillingen ’ELECTRONIC’, som teatret Sort/Hvid opfører den næste måneds tid. Forestillingen udforsker historiske begivenheders indflydelse på klubmiljøet og den elektroniske musik.

ELECTRONIC rummer både elementer af en klassisk forestilling og en koncert, som tager publikum med på en tidsrejse gennem de seneste tre årtier. Her har den elektroniske musik og samfundet som helhed nemlig ændret sig markant, mener folkene bag forestillingen.

»Vi dykker ned i klubmiljøet og den elektroniske musik de sidste 30 år. Fra 1989, hvor computeren knap fandtes og frem til i dag, hvor en algoritme kan sammensætte et salgssikkert hit. Påvirkningen fra den teknologiske udvikling kan jo direkte høres i den elektroniske musik,« fortæller instruktør Erik Pold.

I forestillingen møder publikum Jens Berents Christiansen aka Rumpistol og sangerinden Julie Aagaard, der står for forestillingens musik. Sammen med skuespillerne Anton Hjejle, Pernille Koch og Tobias Shaw tager de publikum med fra 1989 til i dag, hvor den hårde techno gør København kendt ude i den store verden.

Forestillingen har premiere i morgen, torsdag 21. november.

Musikalsk forestilling. Sort/Hvid, Staldgade 26-30. Fra 21. november til 13. december.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hver mandag kan du drikke de flasker, der ikke blev tømt i weekenden.

Tøm flaskerne: Kom til ’Sjatfest’ hver mandag

Giftslangen Puff Adder bider og dræber rigtigt mange mennesker i Afrika.

Fra Østerbro til Abdurafi – Slangebid er et overset problem