Det er den unge, talentfulde instruktør Freja Friberg Lyme, der er grundlægger af konceptet: korte, skarpe operaforestillinger på en time, publikum ved langborde i et uprætentiøst miljø og billige billetter.
Det er den unge, talentfulde instruktør Freja Friberg Lyme, der er grundlægger af konceptet: korte, skarpe operaforestillinger på en time, publikum ved langborde i et uprætentiøst miljø og billige billetter. - Foto: Dan Møller

Øl og opera til folket

Ofte ses opera som svært, gammelt og utilgængeligt, men de fordomme vil en række af nye danske operaforestillinger under navnet ’Øl og opera’ synge i graven.

Det nye eksperimenterende opera-koncept ’Øl og Opera’ sigter efter at give publikum et underholdende og let tilgængeligt indblik i, hvad operaen rummer – uden at gå på kompromis med en høj kunstnerisk standard.

Forestillingerne spilles i Folkehuset Absalon og billetterne koster 50 kroner. Premieren var 5. februar, men der er stadig rig mulighed for at nå en forestilling, enten 19. februar, 4. eller 18. marts.

Årets produktion er ’La Pizza con Funghi’ (1988) af den amerikanske komponisk Seymour Barab. Det er første gang operaen præsenteres i Danmark.

Det er en komisk krimifortælling om kvinden Voluptua, der lever med en hemmelighed, hun har en elsker, og har planer om at tage livet af sin ægtemand, ved at servere giftige svampe på hans pizza.

Opera, Folkehuset Absalon, Sønder Boulevard. 73. Onsdag den 19. februar, onsdag den 4. og 18. marts 2020. Billetpris 50 kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I baren på Café Ægir.

Optog for bevarelsen af livemusik på bodegaerne

Lis Bisgaard er uddannet fra Aarhus Universitet.

Mit liv som mønsterbryder