Ja, det er da ananas i egen avis-juice: Men tag lige en smut forbi e-avis-arkivet på www.e-pages.dk/nmvesterbrobladet/ og gå på opdagelse i avisarkivet. Der er masser af godt læsestof i denne corona-tid.
Ja, det er da ananas i egen avis-juice: Men tag lige en smut forbi e-avis-arkivet på www.e-pages.dk/nmvesterbrobladet/ og gå på opdagelse i avisarkivet. Der er masser af godt læsestof i denne corona-tid. - Foto: René Mølskov

Fire fede alternativer til at gå ud

Der er rigeligt med alternativer til udeaktiviteter i disse tider. Fra streaming af børneteater til motionstræning over skærmen og dokumentarfilm hjemme i stuen.

I takt med at Danmark og Vesterbro er lukket stadig mere ned, så kæmper vi alle med at finde alternativer til de aktiviteter, vi plejer at lave.

Der er gratis undervisning på nettet til børnene. Der er gratis træning til forældrene, og der er både teater og take-away i en hidtil uhørt grad.

Her er fem af vores favoritter:

1. Fysisk træning

Der er masser af muligheder for at træne med via livestreaming både fra Butcher’s Lab i Kødbyen og The Rehab. De laver træningssessioner, som kan klares hjemme uden hjælpemidler.

Der er masser af muligheder for at træne med via livestreaming både fra Butcher’s Lab i Kødbyen og The Rehab. De laver træningssessioner, som kan klares hjemme uden hjælpemidler. – Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Der er mange, der savner fitnesscentret, men der er flere gode digitale trænere.

Bliv medlem af facebookgruppen ’The Rehabbers’, og så kan du deltage i træningen som træningscentret The Rehab, der normalt holder til i Staldgade 22, hver dag livestreamer.

Også Butcher’s Lab i Kødbyen livestreamer hver dag en gratis trænings-session, som man kan gå ind og deltage i.

2. Familieteater

Alle familier med mindre børn ved, at der er rigeligt at se tli. Men nu er det muligt at gå i det lokale teater digitalt. FOTO: Camilla Stephan

Alle familier med mindre børn ved, at der er rigeligt at se tli. Men nu er det muligt at gå i det lokale teater digitalt. FOTO: Camilla Stephan

Det blev en overvældende succes, da Teatret Zeppelin i Valdemarsgade aflyste forestillingen ’Lille Frø’, men i stedet lod den live-streame. De gik pludselig til et tilskuertal, de aldrig før havde oplevet. Hele 28.000 husstande fulgte ifølge teatergruppen Teater Fantast med i livestreamingen. Du og dine børn kan igen i morgen onsdag 25. marts følge med fra klokken 12.30.

Se mere her(inklusiv direkte link til forestillingen): Lille Frø blev stor succes

3. Avisarkivet

I arkivet kan du gå helt tilbage til 2007. Og der er masser af godt læsestof. Som portrættet af Natalie Madueño fra sidste år.

I arkivet kan du gå helt tilbage til 2007. Og der er masser af godt læsestof. Som portrættet af Natalie Madueño fra sidste år. – Foto: René Mølskov

Ja, ja, det er da mega-meget ananas i egen juice: Men der er faktisk rigtig meget godt læsestof at finde i Vesterbro Bladets arkiv.

Og så går det helt tilbage til 2007. Du kan finde arkivet som e-avis, hvor du kan bladre digitalt. Find det her: www.e-pages.dk/nmvesterbrobladet/

Det er naturligvis ganske gratis at læse alle de aviser, vi de sidste godt 13 år har udgivet.

Vi har også samlet en liste over de 5 mest læste artikler sidste år. Den kan i finde her:

LÆS OGSÅ: Årets mest læste historier

4. Tag i kirke

Kirkerne står tomme. Men på Vesterbro livestreames der hver søndag en gudstjeneste fra en af kirkerne. På søndag er det fra Kristkirken klokken 11.00.

Kirkerne står tomme. Men på Vesterbro livestreames der hver søndag en gudstjeneste fra en af kirkerne. På søndag er det fra Kristkirken klokken 11.00. – Foto: René Mølskov

Nej, du kan ikke sådan rigtigt tage i Kirken. For den er lukket. Til gengæld kan du følge en af de mange præster på Vesterbro digitalt.

Hver søndag livestreamer Vesterbro Sogn nemlig en gudstjeneste fra en af kirkerne på Vesterbro via Facebook.

På søndag sendes gudstjenesten fra Kristkirken kl. 11.00

Apostelkirken har desuden en facebookgruppe, ’Mens kirkedøren er lukket’, hvor man kan skrive sammen.

Alle hverdage lægger Birgitte Kragh Engholm fra Sct. Matthæus Kirke en kort video relateret til coronasituationen op på kirkens facebookside.

Hjælp os med mere

Hvad findes der ellers derude? Send os et tip på: rem@minby.dk og lad os vide, hvad der sker på Vesterbro, som er et godt alternativ til at gå ud.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Flere vanløseborgere vil gerne have ensrettet Damhussøen, så man kun kan køre én retning.

Vanløse har talt: Vi vil have ensrettet Damhussøen

Frem til foreløbigt 13. april skal bilister ikke betale for at parkere på Frederiksberg.

Frederiksberg afskaffer betalingsparkering under coronakrisen