I stedet for at tage i kirke i påsken, kan du følge med på vesterbrosogn.dk
I stedet for at tage i kirke i påsken, kan du følge med på vesterbrosogn.dk - Foto: Mogens Ladegaard // Scanpix

Hvad var det nu, der skete på skærtorsdag? Folkekirken på Vesterbro husker os på det

Påsken er normalt en travl tid for kirkerne, men den her påske er selvfølgelig en del anderledes, end den plejer at være.

Folkekirken på Vesterbro har lavet en illustrativ video, hvor flere Vesterbro-præster optræder. De forklarer sammen, hvorfor i dag er en helligdag.

»Denne skærtorsdag er anderledes. Vi skal ikke mødes i kirken, og vi skal ikke sætte os ved bordet og spise påskemåltid sammen – som vi plejer. Men det vigtigste er heldigvis uforandret. Vi kan markere den kærlighed, som altid er der, også når vi svigter. Og vi kan fejre håbet, som er stærkere end håbløsheden. Og heldigvis kan vi kan vi gøre det sammen, hver for sig. God påske fra Folkekirken på Vesterbro ♥️,« skriver de på Facebook.

I videoen forklarer præsterne, hvordan dagen i dag begyndte med, at de 12 disciple gjorde påskebordet klar til Jesus på skærtorsdag – også kendt som ’den sidste nadver’.

Om aftenen går Jesus til bords og siger: »Èn af jer vil forråde mig.«

Judas, som er en af disciplene, spørger: »Det er vel ikke mig, Herre?«

Det er Judas.

Jesus er allerede her klar over, at han skal dø. Han velsigner disciplene med brød og vin med ordene: »Dette er mit legeme.«

Efter påskemiddagen synger disciplene og Jesu påskesalmer og spadserer en tur ud til Gethsemane have, der ligger lige i udkanten af Jerusalem.

Som Jesus havde forudset, kommer Judas gående med vagterne fra templet ved haven.

Mens Jesus ligger og beder, går Judas over og kysser ham. På den måde viser han, at det her altså er Jesus. Jesus bliver arresteret på stedet.

Det skal lige siges, at man i Jerusalem ikke var særlig glad for Jesus‘ popularitet. Man ville gerne have ham arresteret. Hvad Judas’ motiv præcis var, er blevet diskuteret, men det påstås, at han blev tilbudt sølvmønter af højtstående præster i Jerusalem for at forråde Jesus. Det kom han til at fortryde…

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nyheder om besættelsen studeres på Aftenbladets opslagstavler på Vesterbrogade 9. april 1940.

Oprop: I dag er det 80 år siden, Danmark blev besat af Hitlers Nazityskland

Wilhelm Johnsen’s radiofabrik på Teglholmsvej 2 i Sydhavnen arbejdede for Værnemagten og blev derfor saboteret 15. januar 1944. En agt, der gentog sig 15.maj 1944.

Oprop: I dag er det 80 år siden, Danmark blev besat af Hitlers Nazityskland