Heidi Wang fra Liberal Alliance (th.) er en af de politikere, der har støttet Gang i Gaden hele vejen. I sidste uge var hun ligesom flere andre politikere forbi til frokost for at mødes med brugerne af Gang i Gaden. Her med Ivan og gadepræsten Liane Zinsen Dambo.
Heidi Wang fra Liberal Alliance (th.) er en af de politikere, der har støttet Gang i Gaden hele vejen. I sidste uge var hun ligesom flere andre politikere forbi til frokost for at mødes med brugerne af Gang i Gaden. Her med Ivan og gadepræsten Liane Zinsen Dambo. - Foto: Privatfoto

Giv os fred fra den årlige kamp

Overlevelse. Gang i Gaden fik politisk opbakning ved overførselssagen, men er igen uden midler til nytår. Derfor kæmper de fortsat for at komme på budgettet. Usikkerheden om 1,6 millioner gør fotsat ondt for brugerne.

Socialt: For enden af Saxogade lige på hjørnet af Istedgade holder det sociale værested Gang i Gaden til. Her har brugerne gennem de sidste 11 år kunne nyde godt af tilbudet.

Et tilbud, der blandt andet kan bryste sig af at de gennem tiden har givet 85 procent af brugerne har fået en langt mere stabil hverdag. De har også dokumenteret at 88 procent af brugerne har fået nye stærke venskaber og relationer uden rusmidler og at 67 procent af brugerne har forbedret deres helbredsmæssige tilstand.

»Det er jo ekstremt hårdt for de mennesker, der kommer i Gang i Gaden, når de hver eneste dag føler, de skal ud og kæmpe for at få lov til at være der,« siger forstander i Settlementet, som Gang i Gaden hører under, Vibeke Vinther.

Bør bakke hele vejen

Hun fortæller, at der i sidste uge var flere politikere på besøg til frokost, og hun håber, at de ender med at bakke dem hele vejen til budgetforhandlingerne på Rådhuset.

»Vi fornemmede en stærk opbakning fra de politikere, der besøgte os. Gang i Gaden er jo et tilbud, der har været her i mange år, og som har en god og stabil effekt på nogle mennesker, der lever ret udsat,« siger Vibeke Vinther og fortsætter:

»Når man gik ind og lavede en midlertidig løsning på overførselssagden sidst, så må forventer vi også at det er fordi, de politikere har et ønske om at sikre midlerne de næste fire år via budgettet.«

Åbent brev

Det er brugernes håb, at de senere på ugen får mulighed for at aflevere deres åbne brev til borgmesteren.

Det kan du læse i sin fulde længde her: Åbent brev til alle politikere i Københavns Borgerrepræsentation

– Foto: Privatfoto

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

I månedsvis kæmpede brugerne af Gang i Gaden for politisk opbakning, inden de i april kunne fejre, at de kom med på overførselssagen. Men få har månederne været, før de igen står i samme situation. Er der politisk opbakning til dem eller ej?

Åbent brev til alle politikere i Københavns Borgerrepræsentation

Lørdag d. 21. september er der World Clean Up Day i 157 lande. På lørdag d. 21. september fra 10 - 12 kan du være med til at rydde op på Frederiksberg. Eventen starter foran Frederiksberg Centret. Foto: Pixabay

World Clean Up Day på lørdag foran Frederiksberg Centret