De seneste to år er der sat anlægsprojekter i gang for 6,9 milliarder kroner i København.
De seneste to år er der sat anlægsprojekter i gang for 6,9 milliarder kroner i København. - Foto: Benedicte Lorenzen

Nu skal byggematerialer genbruges i Københavns byggeprojekter

Nu skal kommunale byggerier fremover screenes for at se muligheder for genanvendelse af byggematerialer. Det blev besluttet torsdag 19. september i Københavns Borgerrepræsentation med krav fra Enhedslisten. Klimaet bliver i den grad belastet, når nye bygninger skyder op af jorden.

Faktisk er det omkring 40 procent af bidraget til den globale opvarmning, der kan relateres til byggeri. Derfor er klimavenlige tiltag nødvendige. »De seneste to år har vi sat anlægsprojekter i gang for knapt 6,9 milliarder kroner, og det har konsekvenser for klimaet. Derfor skal vi begynde at stille krav om langt højere genanvendelse af byggematerialer, end det er tilfældet i dag,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse. Det nye tiltag er blevet en realitet efter længere tids politisk debat. Nu er der nemlig flertal. I 2019 og 2020 bliver der valgt et antal relevante byggeprojekter, hvor genanvendelse og genbrug af byggematerialer bliver et krav i udbudsmaterialet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dekorer din lejlighed med flotte kortplakater over København

Overborgmester Frank Jensen (S) ses her ved den nye metrostation på Nuuks Plads.

Overborgmester i en metrotid: »Det var drøjt undervejs, men Cityringen er det hele værd«