Socialborgmester Mia Nyegaard havde meldt ud, at hun ville ¿bide sig fast i budgetbordet¿ til hun fik sin vilje. På nogle områder fik hun. Her fra et besøg på Mændenes Hjem sammen med Frank Jensen i april.
Socialborgmester Mia Nyegaard havde meldt ud, at hun ville ¿bide sig fast i budgetbordet¿ til hun fik sin vilje. På nogle områder fik hun. Her fra et besøg på Mændenes Hjem sammen med Frank Jensen i april. - Foto: René Mølskov

Budget20: Vesterbro-indsatser reddet på målstregen

Årets budgetforhandlinger har været relativt hurtigt klaret. På Vesterbro blev der fundet penge til en del af de sociale indsatser, mens både FISKEN, gratis modgift mod overdosis af narkotika og udviklingen af Otto Busses Vej må vente. Desuden er der penge til Busterminal ved Dybbølsbro.

”Vi er kede af, at Otto Busses vej ikke kom med på budgettet. Vi ville gerne, at man var begyndt at forholde sig til området proaktivt. En ting er, at man byudvikler, men vi har også et efterslæb på Vesterbro,” siger formand for Lokaludvalget Thomas Egholm.

Efterslæbet er det grønne efterslæb, han taler om.

”I forhold til de grønne områder, er vi forholdsmæssigt det mindst grønne område i København. Og det kunne være rart at få gang i en debat om, hvad der skal ske,” siger han.

Ingenting og ingenting

Fisken, der rådgiver unge og hjælper dem med det første fritidsjob har i årevis hjulpet hundredevis af unge videre.

Dem blev der ikke plads til på budgettet i år, så de varsler ændringer.

Også den gratis uddeling af Naloxon, der fungerer som en modgift ved overdosis fravalgte politikerne at sætte penge af til.

Til gengæld er der penge til Busterminalen ved Dybbølsbro, som skal afhjælpe den voldsomme bustrafik i Ingerslevsgade.

Socialområdets vindere

Da budgetforliget landede torsdag var der stor grund til glæde både i Cafe Klare, Gang i Gaden og hos Reden, der alle fik midler.

For Cafe Klare gælder det desuden at støtten er permanent og varig.

”Jeg kæmpede virkelig længe for, at Cafe Klare kom på varige midler. Det er virkelig fantastisk, at de ikke skal kæmpe for det igen og igen,” siger socialborgmester Mia Nyegaard (R) og fortsætter:

”Jeg synes, det er tosset, at man skal bede om penge igen og igen, når nu man løfter så stor og essentiel en opgave, som Café Klare gør. Jeg har medarbejdere, der har sagt, at vi simpelthen ikke må lukke Café Klare, for de ved ikke, hvor de skal sende kvinderne hen,” siger hun.

Overlevere

Også Gang i Gaden og Reden fik penge på budgetforhandlingerne.

”Det er dejligt, at mange af de mindre ting på Vesterbro er kommet med. Jeg tror, jeg tidligere har sagt det i Vesterbro Bladet: Jeg ved slet ikke, hvad der ville ske, hvis Vesterbro besluttede sig for at strejke. På den måde er det virkelig godt at der er kommet midler til de her indsatser,” siger hun.

En del af pengene dækker ind for de satspuljemidler, de enkelte steder ikke længere modtager.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Der er masser af overflødig kørebaneareal, der kan bruges til parkering, mener Simon Spanggaard.

Der mangler stadig parkeringspladser på Vesterbro

Københavns økonomi for 2020 er blevet planlagt med budgetforhandlingerne

Budgetaftale: Et skridt i den rigtige retning