Årets vinder af DM i kæmpegræskar blev Jens Peder Skønager fra Ribe.
Årets vinder af DM i kæmpegræskar blev Jens Peder Skønager fra Ribe. - Foto: FOTO: Christoffer Anias Sandager.

Halloween i Tivoli: Så meget vejer Danmarks største græskar

For 12. år i streg er DM i kæmpegræskar netop afviklet i Tivoli. Ni græskardyrkere kæmpede om den store titel, men i overlegen stil blev vinderen Jens Peder Skønager fra Ribe, der kan prale med et græskar på hele 446,3 kilo. Andenpladsen gik til Ole Bent Frederik Christensen fra Skanderborg med et græskar på 352,2 kilo, så der var altså mange kilo imellem de to placeringer. Der er også mange kilo op til Danmarksmesteren Lasse Blach fra Midtsjælland, der sidste år satte en vild rekord med et græskar på hele 589,4 kilo. Hvis man undrer sig over, hvordan det overhovedet er muligt at dyrke så stort et græskar, kommer svaret her: »Der er tale om de tre H’er: H20, ca. 500 liter vand om dagen i sommer. 35 trillebøre med hestepærer i rå mængder. Og det sidste H er held, da solen ikke har været med os i år. Min kone og jeg har til lejligheden bygget et drivhus til græskarret. Næste år går jeg efter et endnu større græskar,« siger årets vinder, Jens Peder Skønager.

Du kan se kæmpegræskar helt frem til 3. november i Tivoli, hvor Halloween også slutter.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Mange på Østerbro hejste i overført betydning flaget, da det kom frem, at Oslobåden indfører strøm, når den er i havn, til næste år.

Rederi: Vi vil være gode naboer

Nu er det muligt at hente og sende pakker hos Kiosk 26 i Aksel Møllers Have

Postnord har åbnet et nyt udleveringssted i Aksel Møllers Have