Fisken hjælper hvert år 400 unge med fritidsjobformidling. Den indsats er truet, efter der ikke blev fundet midler på budgettet til deres drift.
Fisken hjælper hvert år 400 unge med fritidsjobformidling. Den indsats er truet, efter der ikke blev fundet midler på budgettet til deres drift. - Foto: René Mølskov

FISKEN advarer: 400 unge mister fritidsjobvejledning

Det var med skuffelse at medarbejderne i Fisken så til, da budgetforliget landede i sidste måned. De er usikre på, hvordan de kan løse den opgave med at vejlede og støtte omkring 400 unge, der har brug for hjælp og vejledning.

Der var masser at glæde sig over på budget20 på Vesterbro. Men mens mange andre glædede sig, var der ærgrelse at spore hos Fisken. Her havde man håbet og forventet støtte til sine aktiviteter med fritidsjobvejledning.

»Vi har unge fra hele København, som ringer hver dag for at få vejledning. Og ikke kun unge – det er også forældre, kontaktpersoner og ansatte fra Københavns Kommune, som sender unge i vores retning. Og det er vi så glade for, fordi det jo viser, at der er brug for os. Derfor ærgrer det mig også, at vi ikke oplever samme opbakning fra Københavns Kommune”, siger Ena Juhl, leder i Foreningen Fisken i en pressemeddelelse til Vesterbro Bladet.

400 risikerer at miste hjælp

Hos Fisken frygter man at langt færre unge får hjælp til at søge fritidsjob, når organisationer som dem bliver overset på budgetforhandlingerne.

Den manglende økonomiske opbakning betyder nemlig, at Fiskens fritidsjobformidling er lukningstruet.

Det kan i sidste instans betyde, at der ikke bliver hjælp at hente hos Fisken for de 400 unge, der hvert år får hjælp til at skrive ansøgninger, øve jobsamtaler og lære om arbejdsmarkedets normer.

Andelen af unge med fritidsjob er faldet markant siden 2008 viser fx en rapport fra CFBU og det bekymrer derfor Ena Juhl, at der ikke er fundet midler på budgettet.

»Jeg er meget bekymret for de unge, som næste år ikke vil kunne få hjælp i Fisken. Vi tiltrækker bare en anden målgruppe end de unge, som bruger de klassiske kommunale tilbud. Så jeg er da bange for, at vi taber en stor gruppe unge, hvis Fisken næste år må lukke ned for fritidsjob. Derfor håber jeg med hele mit hjerte, at der bliver fundet en løsning.” siger hun.

Der er fortsat mulighed for at pengene bliver fundet i beskæftigelses- og integrationsudvalget i kommunen til at betale for indsatsen frem til Overførselssagen til foråret, hvor de igen kan håbe på opbakning fra politisk side.

De seneste 11 år har Fisken haft held til at finde midlerne til driften i fonde, men de fleste fonde afholder sig fra at støtte almindelig drift, og derfor håber Fisken nu på kommunal hjælp.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vågetjenesten søger vågere.

»Ingen skal dø alene«: Vågetjenesten søger nye vågere

Pernille Egede Taulund er oprindeligt fra Esbjerg, men bor i dag i Sundbyvester med sin mand.

Ny landsforening: Pårørende til misbrugere må hjælpe sig selv først