Leder af Fisken Ena Juhl håber, at der er nogen der er i stand til at hjælpe dem med at finde nye lokaler, så de kan fortsætte med at hjælpe unge på Vesterbro. FOTO: René Mølskov
Leder af Fisken Ena Juhl håber, at der er nogen der er i stand til at hjælpe dem med at finde nye lokaler, så de kan fortsætte med at hjælpe unge på Vesterbro. FOTO: René Mølskov

FISKEN har hjulpet tusindvis af unge Vesterbroere: Nu har de brug for jeres hjælp

Hvert år går mange hundrede unge ind og ud ad dørene hos FISKEN. Her får de hjælp til alt fra fritidsjob, vejledning om uddannelse og praktikpladser, mentor-ordning og mulighed for at komme i FISKENs værested.

Gennem 35 år har Foreningen FISKEN gjort et massivt stykke arbejde for unge på Vesterbro.

De seneste 25 år har de haft lokaler tæt ved Enghave Plads i stueetagen i en andelsforening.

Men efter længere tids kamp med andelsforeningen om at blive i lokalerne har FISKEN indgået forlig og skal derfor forlade lokalerne. Senest til sommeren 2021.

I første omgang forsøgte de i stilhed at finde nye lokaler. Men med den en deadline der kun kommer nærmere er det på tide at bede om hjælp.

»Jeg ville så gerne undgå at skulle sige til de unge, at vi bliver smidt ud. For det kan naturligvis godt påvirke dem,« siger leder af FISKEN Ena Juhl.

Brugerne af tilbuddet er i dag primært målrettede unge, der kommer for at få vejledning og hjælp til mentor, statsborgerskab, opholdstilladelse, fritidsjob, erhvervspraktik og lignende. FISKEN har også en pigeklub og et værested, hvor de unge kommer og spiser.

Bakket af store fonde

Det 35 år gamle tilbud på Vesterbro er blevet anerkendt med priser og hæder igen og igen. Alene i 2019 vandt de både årets Frivillighedspris og Den Kriminalpræventive Pris.

De er bakket op af så de største fonde som A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Velux Fonden, Tryg Fonden og Tuborgfondet. Men lige lidt hjælper det, hvis man ikke har et sted at til sine tilbud.

»Vi er jo blevet et sted, som de unge gerne vil bruge til at få den hjælp. Det er et vigtigt skridt. Og vi er en ngo, der ekspanderer. Vi kunne sagtens søge støtte til flere projekter, men det kræver, at vi har pladsen til det,« siger Ena Juhl.

Hjælp til at komme ud

De håber derfor, at de kan finde et lejemål på Vesterbro. Gerne på omkring 200 kvadratmeter og med to toiletter – et til brugerne og et til de ansatte.

»Vi ville ønske, at vi kunne komme ud af det her helvede uden at larme. Men det kan vi ikke. Vi står i en situation, hvor vi ikke ved, hvor vi skal hen,« siger Ena Juhl.

Hun fortæller, at de ved, at der findes muligheder på Vesterbro for en ngo som deres. Men via deres netværk er det ikke lykkes at finde et nyt hjem. Hun har også kontaktet fire af de københavnske borgmestre uden held.

»Hvis det kan lade sig gøre, vil vi også gerne flytte sammen med en anden ngo, så det kan lade sig gøre at udnytte den synergi og samskabelsemuglighed der er ved, at flere ngo’er bor sammen,« siger hun.

Har du løsningen?

Hvis du har gode ideer – eller hvis nogen i dit netværk kan hjælpe ngo’en videre, så de omkring 500 unge mennesker, der hvert år draget nytte af tilbudet kan finde et nyt hjem, så kontakt Vesterbro Bladet på:

red@vesterbrobladet.dk

eller FISKEN på:

info@fisken.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rapperen Yelawolf kommer til København 5. marts.

Koncert: Oplev en ægte ‘ghetto cowboy’ i Amager Bio

Marius Hobolth og Valdemar Kromann Jensen (på skamlen til venstre) blev nummer to og Noah Mikkel Nielsen (længst til højre) nummer tre ved DM i parløb for U15-ryttere.

Tre Frederiksberg-ryttere på skamlen