Gadelamperne i Istedgade er skabt til gaden og bærer navnet ¿Isted-Lamper¿. FOTO: rené Mølskov
Gadelamperne i Istedgade er skabt til gaden og bærer navnet ¿Isted-Lamper¿. FOTO: rené Mølskov

Lyset skifter i Istedgade

Ellen på 8 år og hendes far Philip skrev i sidste uge til Vesterbro Bladet og spurgte lidt ind til lamperne på Istedgade.

De opdagede nemlig, når de gik mod skole hen ad Istedgade, at gadelamperne skiftede farve. Men med hvilken frekvens og hvilken algoritme, der ligger bag farveskiftene undrede de sig over.

Vi kontaktede derfor Teknik- og Miljøforvaltningen, der står for gadebelysning på gaderne.

De fortæller, at de satte de første lamper op i 2015 og at de er permanente. De er altså kommet for at blive.

Derudover er belysningen helt særligt udviklet til Istedgade. Den skal være med til at skabe både tryghed og identitet og lampen har faktisk sit helt eget navn, nemlig ’Isted-Lampen’.

Der er dog i Istedgade også de almindelige københavnerlamper, men de bliver altså suplleret med både wirehængte armaturer og standere i krydsene på Istedgade i form af Isted-Lamper.

Teknik- og Miljøforvaltningen fortæller at lamperne skifter stille og roligt farve efter en fast programmering, som styrer farveskiftene. rem

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hvad er vigtigt i det kommende byareal der både er blevet kaldt Jernbanebyen, Lille Vesterbro og Vestre Remisepark? FOTO: Arkiv

LEDER: Holder politikerne mon fast i de 8-11 hektar grønne arealer?

Kristine Victoria Madsen var en af de tre lyrikere, der brugte sine lyriske evner til at tale om sin erfaring med psykisk sygdom.

Med lyrik som våben: Tre kvinder vil nedbryde tabu omkring psykisk sygdom