Vesterbro med slag i sendte tønderne til tælling

Lørdag formiddag pyntede Vesterbro Bladet op på Vesterbros Torv, da avisen sammen med flere lokale aktører inviterede til Fastelavn. Regn og gråvejr glemte alle på Vesterbros Torv, da først de søde og fint udklædte børn troppede op for at give tønderne en gang prygl. Der var 100 slikposer og ligeså mange fastelavnsboller, varm kakao og uendelige mængder hygge.

Klokken er 10.20 lørdag formiddag og Vesterbro Bladet er sammen med Café Trold ved at hænge de slikfyldte fastelavnstønder op.

Vejret er gråt og vådt, så tønderne bliver placeret i læ i porten ind til gården. De sidste dage er flittigt blevet brugt på at pakke slikposer og gøre tønderne klar.

Men der er endnu ingen udklædte børn. Er det hele skønne spildte kræfter? Hvad gør vi med de 100 fastelavnsboller og ditto slikposer.

Men mens regnen holder en pause begynder det at pible frem med udklædte børn fra alle hjørner af Vesterbros Torv.

Vesterbro Bladets fastelavnsfest på Vesterbros Torv

Lørdag holdt Vesterbro Bladet fastelavnsfest for hele bydelen. Hundredevis af slikposer og fastelavnsboller, præmier til kattekongerne og dronningerne og mas…

En flagermus, prinsesser, Rasmus Klump, Zorro, en tiger, en løve en uhyggelig ork og mange flere.

Inden længe er der godt gang i både den store trætønde og den mindre paptønde til de små. Der bliver gået til makronerne og inden længe har de største børn slået bunden ud på den store tønde.

Her blev 5-årige Max Jønson, der var klædt ud som Zorro kattekonge, mens Anna Nygaard, også 5 år, blev kattedronnning.

Den lette paptønde for børn under 4 år tager noget længere tid. Der bliver gået til den i større og mindre grad og til sidst må papbunden give efter for et hårdt slag fra 3-årige Aja Lindeberg Lange der var klædt ud som flagermus. Kattedronningen blev Lula Linde-Popovic på 2,5 år.

Vesterbro Bladet allierede sig med lokale vesterbro-kræfter som Café Trold, Danske Bank, Vesterbro kontorforsyning, Teatret Zeppelin og Conditori & Café H.C Andersen. Dermed var der slikposer, fastelavnsboller, præmier til kattekonger og dronninger, og masser af varm kakao og hygge.

Men mest af alt var det de mange vesterbro-forældre, der tog de mindste med til tøndeslagning på Vesterbros Torv lørdagens helte.

Det skulle vise sig, at selv de mindste havde store kræfter, da Vesterbro Bladet i lørdags inviterede til fastelavn på Vesterbros Torv.
Det skulle vise sig, at selv de mindste havde store kræfter, da Vesterbro Bladet i lørdags inviterede til fastelavn på Vesterbros Torv. – Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
En af ejerne af Formel B, Kristian Arpe-Møller.

Michelin-restaurant har fået stjålet vin for over en million kroner

Oplev stemningsfyldt musik ved koret Doo Wop.

Koncert: A capella ala Doo Wop