De store gadefester under distortion skal laves til lukkede fester for betalende gæster. Samtidig håber arrangørerne, at det betyder færre gener for lokale beboere.
De store gadefester under distortion skal laves til lukkede fester for betalende gæster. Samtidig håber arrangørerne, at det betyder færre gener for lokale beboere. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Distortion får betalingzoner og flytter de store fester længere væk

Det er slut med de store fællesfester i gaderne på Nørrebro og Vesterbro til dette års Distortion. Med mindre man betaler entré. Til gengæld håber arrangørerne på mere ro til de små gader i brokvarterne.

Det skabte voldsom debat, da folkene bag Distortion ønskede betalingszoner. Men det er ikke desto mindre, hvad et flertal i borgerrepræsentationen torsdag aften besluttede.

Til gengæld betyder det – formentlig – også at der kommer færre vilde fester i gaderne på Vesterbro og Nørrebro. I hvert fald siger Distortions direktør Thomas Fleurquin selv i en pressemeddelelse at:

»Vi tror virkelig, at vi kan at tage gadefesterne til et helt nyt level og lave noget endnu bedre til alle. Både dem der vil give den gas til den nyeste musik og dem, der hellere vil hygge sig ved kæmpe langborde eller lave ballondyr til Børne Distortion.«

De store scener flyttes

En del af debatten de seneste år har handlet om problemer med støj, urin og affald. Simpelthen fordi Distortion har vokset sig så stor.

Det forklarer politikerne og arrangørerne at de nu forsøger at ændre ved at flytte de store fester til betalingszoner. Det er dog stadig på kommunale udearealer, hvilket en del af kritikken har handlet om.

Det ændrer dog ikke på, at de store musikfester var begyndt at trække så mange mennesker, at de også pressede små arrangementer ud.

»Vi kan lave en mere intens oplevelse til dem, der kommer for musikken, og vi kan frigive plads og sikre økonomi til at gøre den gratis del af gadefesten bedre, roligere og mere mangfoldig, så vi kan genfinde den gamle gadehygge, som mange sikkert kan huske fra for 10 år siden,« siger Thomas Fleurquin.

Betalingszonerne bliver døbt Distortion X og får en entrépris på 160-180 kroner per dag. De kommer til at ligge på Blegdamsvej, Nørre Allé, Rådhuspladsen, Ingerslevsgade, DGI-byen og Øksnehallen.

Derudover er der Distortion Ø, der består af fem scener på Refshaleøen.

Gadearmbånd giver ikke længere adgang til scenerne og koster 100 kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Debatmøde: EU‘s indflydelse på faglige rettigheder

Henrik Hammer fra Frederiksberg Destilleri, Michel Zangrando fra Restaurant Frksbrg og Lasse Philipsen fra Frederiksberg Bryghus skåler på et vellykket makkerskab.

Restaurant, bryghus og destilleri har slået glassene sammen