Der åbnes for flere nye tiltag for at forbedre trafiksituationen på den nye Dybbølsbro.
Der åbnes for flere nye tiltag for at forbedre trafiksituationen på den nye Dybbølsbro. - Foto: René Mølskov

Efter kritik af kæmpe cykelsti: Borgmester åbner for flere forbedringer

Kritikken lagde sig tykkere end sneen over Dybbølsbro, da den endelig åbnede med landets største cykelsti. Nu åbner teknik- og miljøborgmesteren for, at der er flere forbedringer på vej.

Det har ikke skortet på kritik og forslag til den nye løsning af Dybbølsbro, der siden genåbningen har budt på trafikale udfordringer.

I særdeleshed har der været kritik af løsningen omkring krydset ved Skelbækgade og Ingerslevsgade, men nu går teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ind i sagen.

Københavns Kommune har allerede lavet en række tiltag efter den første kritik, blandt andet den blå markering af cykelbanerne, forbedret skiltning og en omprogrammering af fodgængersignalet.

Det har dog ikke løst alle udfordringerne, og på baggrund af læserhenvendelser har Vesterbro Bladet flere gange skrevet om sagen og rettet henvendelse til borgmesteren.

»Det er ingen hemmelighed, at Dybbølsbro har været udsat for kritik siden ombygningen, og en del har også været berettiget,« skriver Ninna Hedeager Olsen nu i en pressemeddelelse.

– Foto: René Mølskov

Men hun lover samtidig, at de vil finde de bedst mulige løsninger. Det skal ske i samarbejde med Cyklistforbundet og Vesterbro Lokaludvalg:

» Heldigvis har Teknik- og Miljøforvaltningen også fået mange konstruktive input fra cykelglade københavnere. Forhåbentlig får vi taget hul på nogle af løsningerne under overførselssagen inden længe, og så skal vi på den lange bane finde de bedste løsninger for trafikken på Dybbølsbro sammen med Cyklistforbundet og Vesterbro Lokaludvalg,« siger hun.

Midterhelle på cykelsti

Der var sendt omkring 75 henvendelser til forvaltningen om trafikforholdene på Dybbølsbro ved udgangen af januar.

De er mundet ud i en anbefaling fra forvaltningen om at anlægge et større venteareal ved krydset Dybbølsbro og Ingerslevsgade.

Derudover anbefaler de yderligere opstribning for at vise, hvor det for cyklister er hensigtsmæssigt at placere sig. Sidst men ikke mindst anbefaler forvaltningen at man etablerer en midterhelle på en del af den dobbeltrettede cykelsti for at skabe tryghed for cykelpendlere til og fra stationen.

– Foto: René Mølskov

Lokaludvalgsformand Thomas Egholm har fra starten påpeget nogle af de er udfordringer, der ikke var løst fra starten med den nye bro og mener stadig ikke man er i mål.

»Der er stadig udfordringer i krydset, der skal der tages hånd om. Særligt fordi Dybbølsbro i de kommende år vil blive brugt af endnu flere gående og cyklende, når fjernbusterminalen er på plads, og Ikea åbner,« siger han i pressemeddelelsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
’Kvinderne ud af køkkenet’ står der på forklæderne, meeen - der er altså plads til herreholdets underviser Anna-Maria Cheimonettou. Og Amager Bladets udsendte. Hans giver rejerne lidt krydderipynt, mens Dan og Per vurderer, om taktikken er den rette.

Kvinderne ud af køkkenet, siger madholdet – de mener det ikke helt

Manu Sareens hovedkarakter, Iqbal Farroq, fra Iqbal Farroq-serierne er omdrejningspunktet, når børnelitteraturfestivalen ‘Vi elsker bøger’ løber af stablen på Nørrebro.

Glem alt om Pippi Langstrømpe: Litteraturfestival hylder Nørrebros spilopmager