Tre af Cafe Sonjas stamkunder uden for butikken. Torsdag blev der solgt varme hveder.
Tre af Cafe Sonjas stamkunder uden for butikken. Torsdag blev der solgt varme hveder. - Foto: Privat

Overvældende opbakning: Gav 80.000 kroner til at klare corona-krisen

Opbakningen til Settlementet på Vesterbro er ikke til at tage fejl af. Vesterbroerne har støttet den sociale handelsgade Saxogade med 80.000 kroner i køb af gavekort og donationer.

»Vi var dybt bekymrede over, hvad der skulle ske, da vi lukkede vores sociale butikker i Saxogade ned. Det skete som for alle andre fra den ene dag til den anden,« fortæller Vibeke Vinther, der er forstander på Settlementet.

Beskæftigelsesindsats

Settlementet driver blandt andet de sociale butikker Café Sonja, Normas, Grønne Kræfter, Heidi og Bjarne samt Fredes Workshop.

LÆS OGSÅ: Vild opbakning til Settlementet: Fik 12.000 kroner på 24 timer

»Nu ser det ud til, at vi snart kan åbne alle vores butikker og ikke mindst den store beskæftigelsesindsats igen. Og de glæder sig naturligvis til, at det kan lade sig gøre,« siger hun.

80.798 kroner

Fra den første dag i krisen begyndte de at sælge gavekort. Og opbakningen var overvældende.

»Vi var dybt bekymrede. Men vi var til gengæld også helt overvældede over den opbakning, vi mødte da vi begyndte at sælge gavekort,« fortæller Vibeke Vinther og fortsætter:

»Vores allesammens dejlige gadepræst Liane lavede også en video, hvor hun mindede folk om det sociale arbejde i Saxogade. Og det har været så dejligt at mærke den store opbakning.«

I alt har Vesterbro støttet bydelens egne sociale handelsgade med 80.798 kroner. Og det er både i form af gavekort og reelle donationer.

Café Sonja åbnede mandag og i dag torsdag sælger de dejlige varme hveder i butikken.

»Det har været så dejligt at mærke, hvor glade folk er for at komme her igen,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Omgivelserne kalder på, at vi gør os virkelig umage med vores måde at være værter på, så det har vi i den grad tænkt os at gøre,« lover Claus Meyer.

Historisk perle renoveret for millioner: Claus Meyer åbner spisested i Frederiksberg Have

I denne uge tænker klummeskribent Githa Schultz tilbage på asfaltbal i Enghaveparken og dengang, James Rasmussen satte parken på Danmarkskortet.

»I disse coronatider trænger vi i den grad til fest, festival, sang og musik«