Foran Gasoline Grill på Carlsberg kan du snart ikke kun hente dine burgere, men også friske grøntsager og frugter fra Fællesgro.
Foran Gasoline Grill på Carlsberg kan du snart ikke kun hente dine burgere, men også friske grøntsager og frugter fra Fællesgro. - Foto: René Mølskov

Fra Kirsten og Johans marker til Vesterbro: Hent dit øko-grønt hos Gasoline Grill

FællesGro samarbejder med Gasoline Grill og rykker ind i Carlsberg Byen med lokal frugt og grønt fra juni måned.

FællesGro, der sender lokalproducerede økologiske varer til hovedstaden har lavet en aftale med tre nye afhentningssteder, blandt andet Gasoline Grill i Carlsberg Byen.

Det betyder, at der nu kan hentes økologiske grøntsager og frugt i Carlsberg Byen.

Fællesgrønt

Hver tirsdag kan medlemmerne af FællesGro hente deres varer på pladsen ud foran Gasoline Grill. Man betaler forud for høstsæsonen for sin andel af høsten.

»Jeg har arbejdet seriøst med økologi siden 2005, så økologi ligger mit hjerte meget nært, derfor er økologi naturligvis også en central del i Gasoline Grill,« siger Klaus Wittrup, der ejer Gasoline Grill, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Hos Gasoline Grill ønsker vi at udbrede kendskabet til og øge forbruget af økologiske råvarer, så vi glæder os meget over dette samarbejde og til at lokale beboere kan komme forbi Gasoline Grill i Carlsberg Byen og afhente smukke økologiske råvarer fra FællesGro.«

Grønt fra Kirke Hyllinge

Hvis man henter en høstpose i Carlsberg Byen kommer varerne fra det familiedrevne Stensbølgård i Kirke Hyllinge, som drives af Kirsten Sivertsen, hendes mand Johan og deres søn Morten.

De dyrker flere end 70 forskellige typer grøntsager, lige fra kål, bladgrønt, urter til kartofler.

»Vi bygger vores initiativ på gode samarbejder, og glæder os virkelig meget til at kunne byde vores medlemmer i Carlsberg Byen velkommen hver uge ved Gasoline Grill, som ligeledes prioriterer økologi højt,« lyder det fra medinitiativtager til FællesGro i pressemeddelelsen, Livia Urban Swart Haaland.

Som medlem får man med årlige gårdbesøg og ugentlige beskrivelser indsigt i de processer, der ligger til grund for, at vi som forbrugere kan få frisk, lokal mad på tallerkenen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
BK Unions såkaldte frisparksmænd har været udsat for hærværk, så nu har klubben startet en indsamling, fortæller leder af ungdomsafdelingen John Emil Winberg.2

Hærværk for flere tusinde kroner i BK Union: Nu samler de penge ind

Overborgmester Frank Jensen besøgte i sidste uge baren Mikkeller for at høre ejer Mikkel Bo Bjergsøs input til, hvordan Københavns Kommune kan hjælpe det trængte erhvervsliv. »Jeg er glad for, at politikerne ønsker at skabe nogle alternative løsninger til det, der var før. For jeg tror, det er vigtigt, at vi i København gør det til en fælles kamp at redde vores by og vores restauranter. Alternativet er, at halvdelen af restauranterne er lukket om bare et halvt år,« siger Mikkel Bo Bjergsø.

Udeservering i parker skal hjælpe byens trængte spisesteder