Nu kører bus 9A ned ad Platanvej i begge retninger. FOTO: René Mølskov
Nu kører bus 9A ned ad Platanvej i begge retninger. FOTO: René Mølskov

9A er vendt tilbage til Platanvej

Under arbejdet med Cityringen har Platanvej været spærret af for trafik, men siden midt maj har 9A været retur på sin ’gamle’ og faste rute ned ad Platanvej og Vester Fælledvej.

En lang række busser blev i forbindelse med åbningen af Cityringen ændret for at binde busserne og metrostationerne bedre sammen.

Men fordi Platanvej var lukket kunne linje 9A ikke køre på hele sin nye rute.

Derfor har bussen i stedet kørt ad Kingosgade og Enghavevej. Nu hvor Platanvej igen er åbnet har både 9A og 7A lagt ruten ned af den tidligere lukkede vej.

I lange perioder har en gruppe vesterbroere været bekymrede for, om Kingosgade permanent ville aflaste Platanvej, mens mange beboere på Frederiksberg omkring Platanvej på den ande side havde håbet på en permanent lukning af vejen, der siden 2011 kun har været åben for gående og cyklister.

Nu, hvor linje 9A er retur på sin planlagte rute bliver der desuden tilføjet et stoppested ved Carlsberg Station, som skal give Sydhavnere i det område en genvej til S-tog mod Høje Taastrup og Frederikssund.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Fabricius er Vesterbroer helt ind i hjertet og kæmper lige nu fordi forsamlingsforbuddet fuldstændig ødelægger grundlaget for hendes og andre guides på byvandringer forretningsgrundlag. FOTO: privat

Kampen om byvandringerne: »Det her er landet uden svar«

Den sociale handelsgade Saxogade fejrede her i eftermiddags genåbningen.9

Vesterbro genåbnede og Saxogade gav en gratis klipning og Sonja-kys